Így védd a környezeted!

2022. jan. 30. 19:04

A Föld átlaghőmérséklete évről évre emelkedik, és ennek hatására az időjárás is egyre szélsőségesebbé válik - például hazánkban egyre gyakoribbak a nagy szárazságokat követő áradásszerű esőzések. 

Ugyan a koronavírus-járvány hatására világszerte csökkent a légszennyezettség, a káros anyagok kibocsátása, a járvány enyhülésével mintha megfeledkeznénk arról, hogy lehet máshogy is élni, mint mondjuk a járvány előtt. 

 

Az Európai Unió minden országában működik önálló környezetvédelmi minisztérium vagy ezt helyettesítő önálló tárca - csak Magyarországon nincs. Itthon 2010-ben szűnt meg a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, holott a témával elsősorban kormányzati szinten kell foglalkozni. 

 

Ugyanakkor magánemberként mindannyiunknak felelősségünk van abban, hogy a legkisebb terhet rójuk a Földre. Ebben segít a Legyél te a +1 kampány, amelynek környezetvédelmi nagykövete Antal Éva, a vászonzsákos lány. 

 

 

Évi egy vlogger hatására vágott bele a hulladékmentes életmódba. Rájött, hogy ha más is meg tudja csinálni azt, hogy csak hosszú idő alatt termel egy befőttesüvegnyi szemetet, akkor ő is. A tapasztalatairól 2019 nyarán indított vlogot, azóta is heti rendszerességgel tesz közzé videókat a Youtube-oldalán. 

 

Évi arra hívja fel a figyelmet, hogy már azzal is sokat teszünk a környezetünkért, ha lépésenként megváltoztatjuk a szokásainkat: kevesebb húst fogyasztunk, tömegközlekedéssel vagy biciklivel közlekedünk, helyi termékeket vásárolunk. 

Ilyen apró lépésekre adunk mi is ötleteket a kihívásainkkal! 

 

Cookie-beállítások

Oldalunk cookie-kat használ a beállításaid mentéséhez, az oldal teljesítményének méréséhez, és lehetővé teszi számunkra, hogy más platformokon megjelenő hirdetésekkel elérjünk téged. További információkért olvasd el adatvédelmi nyilatkozatunkat. Itt testreszabhatod a beállításokat ha ezt szeretnéd.

Elfogad