Elsősorban ember

2022. jan. 30. 19:45

Kevés olyan téma van, amiben ennyire kiütközik kelet és nyugat ellentéte, mint az LMBTQ személyek megítélése, elfogadása essetében. Míg Franciaország és Kanada a reparatív terápia betiltását ünnepli, addig Oroszországban felsőbb vezetői kérésre listázzák és mérgezőnek tartják az lmbtq témájú internetes tartalmakat.

 

Magyarország több szempontból egyelőre kelet felé húz. 33-as paragrafus, propaganda törvény - mind olyan törvénykezések az elmúlt évekből, melyek negatívan befolyásolták az LMBTQ személyek életét, korlátozva a lehetőségeiket és megfosztva a fiatalokat a segítséget nyújtó forrásoktól. 

 

Magánemberként mindannyiunknak felelősségünk van abban, hogy országunkat egy toleránsabb, elfogadóbb otthonná tegyük minden magyar állampolgár számára. Ebben segít a Legyél te a +1 kampány, amelynek LMBTQ nagykövete Hegedűs Emmett, transznemű fiú. 

 

 

 

Hegedűs Emmett először a 2021-es Budapest Pride felvonulás végén, a Tabánban mondott beszédet a több mint 35.000 fős felvonuló tömeg előtt. Fiatalon, kamaszkora elején tudta, érezte, hogy más testbe született, hogy ez a test nem az övé. Magyarországon, transznemű fiúként azonban azzal szembesült, hogy az ország vezetése évről évre nehezíti meg a transz és lmbt fiatalok helyzetét.  

 

Emmett arra hívja fel a figyelmet, hogy a szeretethez való jog alapvető emberi jog. Nem lehet politikai kérdést csinálni belőle, és nem is szabad ezt engednünk. 

 

Ismerd meg az LMBTQ közösséget, merülj el a szivárványos kultúrkörben kihívásaink segítségével! 

Cookie-beállítások

Oldalunk cookie-kat használ a beállításaid mentéséhez, az oldal teljesítményének méréséhez, és lehetővé teszi számunkra, hogy más platformokon megjelenő hirdetésekkel elérjünk téged. További információkért olvasd el adatvédelmi nyilatkozatunkat. Itt testreszabhatod a beállításokat ha ezt szeretnéd.

Elfogad