Megkerestük az országgyűlési képviselőjelölteket

2022. márc. 23. 13:35

Közel kétezer emailt küldtünk az elmúlt időszakban: több száz képviselőjelöltet kerestünk meg azért, hogy az elképzeléseik megjelenjenek a honlapunkon. 

A kérdéseink a Legyél te a +1! kampány témáihoz kapcsolódtak. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a jelölt megválasztása esetén mit vállalna a környezetvédelem, az LMBTQ jogok, a kultúra, a romák egyenlősége és az egészség témájában. Ráadásként azt is megkérdeztük a politikusoktól, hogy a 18-30 évesek számára van-e valamilyen elképzelése, esetleg ötlete, hogy hogyan kedvezne ennek a korosztálynak. 

A kifejtős kérdések mellett néhány eldöntendő kérdésre is kíváncsiak voltunk: pl. arra, hogy a jelölt támogatná-e a szivárványcsaládok örökbefogadáshoz való jogát, a tankötelezettségi korhatár visszaállítását 18 éves korra, vagy épp a megújuló energiaforrások alkalmazását a fosszilisok helyett. 

A kérdéseinket azoknak tettük fel, akik olyan pártok színeiben indulnak, amelyek már több éve közismertek. Így végül a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Mi Hazánk Mozgalom és a Fidesz-KDNP jelöltjeit kerestük meg. Ez természetesen önkényesnek tűnhet, ugyanakkor a közel 700 induló felkutatása túl sok időt és energiát igényelt volna. Így is több mint 200 jelöltet kerestünk meg. 

Mennyi jelölttől érkezett válasz? Tizenegytől. A beérkezett válaszokat, elképzeléseket a választásokat megelőző két hétben a Facebook- és Instagram-oldalainkon fogjuk közzétenni - természetesen a jelölt nevének, választókerületének és listájának feltüntetésével, vagy itt is megnézheted őket választókerületek szerint: 

Nem tudod, hogy melyik szavazókörbe tartozol? Kattints ide, hogy néhány másodperc alatt megtudd, hogy hová tartozol! Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy melyik párt(lista) áll hozzád a legközelebb, akkor töltsd ki a Vokskabin kérdőívét!

Ha pedig még nem tetted meg, akkor kövesd a Legyél te a +1! kampányt Facebookon és Instagramon

Cookie-beállítások

Oldalunk cookie-kat használ a beállításaid mentéséhez, az oldal teljesítményének méréséhez, és lehetővé teszi számunkra, hogy más platformokon megjelenő hirdetésekkel elérjünk téged. További információkért olvasd el adatvédelmi nyilatkozatunkat. Itt testreszabhatod a beállításokat ha ezt szeretnéd.

Elfogad