Gyere velünk a nyolckerbe!

2022. febr. 22. 20:11

Tudtad, hogy Blaha Lujza imádta a cigányzenét, és előadások után a nyolcadik kerületben mulatott? És azt, hogy a Kalapos műhelyt egy zsidó család üzemelteti 1871 óta a kerületben? Érdekel, hogy mi a kapcsolat Liszt Ferenc és a cigányzene között? Ezt a nyolcadik kerületet nem sokan ismerik, pedig tele van történetekkel, értékekkel, melyek szorosan kapcsolódnak a roma kultúrához és történelemhez. Meg fogsz lepődni, mennyi újat tud a csapat mondani!

A sétára két alkalommal kerül sor a kampány keretein belül:

  • február 26. 10:00
  • március 05. 11:00

Ezekre az alkalmakra a Kihívásoknál tudsz jelentkezni, és a séta előtti napokban küldeni fogunk egy emlékeztető emailt is a részletekkel:

Az interaktív séta 1.5-2 óra ami a Blaha Lujza térről indul és a Mátyás téren ér véget.

A séta részvételi díja: 3.000 forint/ fő.

A séta időtartama: 1,5-2 óra.

Találkozási pont: Blaha Lujza tér Fresh Corner kávézó előtt

Megközelítés: Metróval Blaha Lujza térig, onnan gyalog


Az UCCU-ról:

Az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány (Uccu) 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a találkozásra és dialógusra roma és nem roma fiatalok között és ezzel csökkenjenek a romákkal szembeni sztereotípiák és előítéletek.

A szervezet 8 oktatási modulja közül a legnépszerűbb; a nyolcadik kerületi sétánk nőtte ki magát társadalmi vállalkozássá.

Cookie-beállítások

Oldalunk cookie-kat használ a beállításaid mentéséhez, az oldal teljesítményének méréséhez, és lehetővé teszi számunkra, hogy más platformokon megjelenő hirdetésekkel elérjünk téged. További információkért olvasd el adatvédelmi nyilatkozatunkat. Itt testreszabhatod a beállításokat ha ezt szeretnéd.

Elfogad