Vége a játéknak!

2022. ápr. 7. 11:20

Köszönjük a figyelmet, a Legyél te a +1 kampány véget ért, de ne felejtsétek, a pontjaitokat még beválthatjátok menő ajándékokra április 10-ig.

 

A Legyél te a +1! kampányt a Budapest Pride és az aHang közösen hozta létre és a célja az volt, hogy rávilágítson döntéseink fontosságára, melyek jelenünket és jövőnket is meghatározzák, így ösztönözve a fiatal korosztályt arra, hogy minél többen részt vegyenek az április 3-i szavazáson.

 

A kampány weboldalán a csatlakozók kihívásokat fogadhattak el, teljesítésükkel pedig értékes ajándékokra beváltható pontokat szereztek. A kihívások egyfajta demokrácia-szimulációként működtek, mert a kampány résztvevői szerint, döntéseink nemcsak a saját, de mások életére is hatással vannak - ami azt is jelenti, hogy már egészen kis cselekedetekkel (minthogy felszedjük a szemetet a közeli parkban, vagy posztolunk a kedvenc roma művészünkről) hatással lehetünk a körülöttünk lévő világra. A kihívások olyan társadalmi kérdések köré rendeződtek, mint a környezetvédelem, a kultúra, az egészség, a roma és az LMBTQ jogok. 

 

Az oldalon a legnépszerűbb téma a környezetvédelem volt, a kihívások közül pedig legtöbben az “Éljenek a vászontáskák”, a “Tarts húsmentes hétfőt” és a “Tégy jót magadnak, alkoss” című feladatokat teljesítették.

 

Összesen 37 db videót publikáltunk, amik közül a Facebook-on a legnépszerűbb a “Mi a politika?” című videó lett, amelyben Sodró Eliza, Alföldi Róbert, Döbrösi Laura, Lady Dömper és Molnár Áron fejti ki, hogy számukra mit jelent a politika.

 

 

 

Nagy sikere volt a “Választási előbuli” nevű eseményünknek, amit március 26-án rendeztünk meg a Turbina Kulturális Központjában, ahol az érdeklődők a techno bulitól kezdve, a fotókiállításon és filmvetítésen keresztül panelbeszélgetésen és szitanyomó workshopon is részt vehettek.

 

A Legyél te a +1 kampány 5 fő témáját alapul véve élő kvízműsorokat is szerveztünk vasárnap délutánonként, ahol a témáink nagyköveteivel illetve a meghívott vendégekkel és izgalmas kérdésekkel vártuk a kvíz-fanatikusokat. Legnépszerűbb műsorunk, a Takács Dalmával közös együttműködésben készített mentális egészség kvíz volt, ami 82 ezres elérést produkált Facebook oldalunkon.

 

Közel kétezer emailt küldtünk ki az elmúlt időszakban. Több száz képviselőjelöltet kerestünk meg azért, hogy az elképzeléseik megjelenjenek a honlapunkon. A kérdéseink a Legyél te a +1! kampány témáihoz kapcsolódtak, kíváncsiak voltunk arra, hogy a jelölt megválasztása esetén mit vállalna a környezetvédelem, az LMBTQ jogok, a kultúra, a romák egyenlősége és az egészség témájában. Több mint 200 jelöltet kerestünk meg. Mennyi jelölttől érkezett válasz? Tizenegytől.

 

Egy korszak és egy kampány lezárult, de lesz még egy hivatalos kampányzáró eseményünk július elején, amiről minél hamarabb hírt adunk majd nektek. Várunk benneteket szeretettel, köszönjük a figyelmet, élvezzétek a nyarat!

 

Cookie-beállítások

Oldalunk cookie-kat használ a beállításaid mentéséhez, az oldal teljesítményének méréséhez, és lehetővé teszi számunkra, hogy más platformokon megjelenő hirdetésekkel elérjünk téged. További információkért olvasd el adatvédelmi nyilatkozatunkat. Itt testreszabhatod a beállításokat ha ezt szeretnéd.

Elfogad